Papricas ardelenesc de pui

| | Actualizat: 2012-09-25 16:30:40

Paricasul ardelenesc de pui este un preparat satios, care se pregateste dupa aceeasi reteta ca si papricasul de vita.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1,6-1,8 kg pui

1 legatura patrunjel

1 ceapa

boia

piper

sare

1 lingura faina

2 lingur pasta tomate

250 g smanatana

Mod de preparare

Se va pune mai intai ceapa la prajit, fie in putin ulei, fie intr-o lingura de untura de porc.

Dupa ce ceapa devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat si se lasa sa se inabuse sub capac.

Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se adauga boiaua, se sareaza si se pipereaza. Dupa ce constati ca e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa si sos tomate, apoi se toarna peste carne. Da mancarea in doua-trei clocote.

Cu putin timp inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecandu-se usor.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre