Parjoale moldovenesti

| | Actualizat: 2014-10-20 14:48:50

Patjoalele moldovenesti sunt cunoscute si sub numele de chiftelute din carne, dar spre deosebire de retetele clasice, cele din regiunea Moldovei au in compozitia lor morcov si sunt tavalite prin pesmet, nu prin faina!

Timp de preparare

  50 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

500 g carne tocata (amestec vita cu porc)

125 g paine inmuiata in apa sau lapte

2 oua

1 morcov mic

1 cartof mic

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

1/2 legatura marar

1/2 legatura patrunjel

50 g pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Curata si rade sau toaca marunt verdeata, morcovul, cartoful si ceapa. Adauga-le peste carnea tocata. Continua sa adaugi painea inmuiata, sarea, piperul si ouale. Amesteca bine carnea cu ingredientele. In cazul in care compozitia ti se pare foarte apoasa, adauga o lingurita de faina, pentru a o lega.

Formeaza chiftele plate in maini, tavaleste-le prin pesmet si prajeste-le in untura sau ulei incins. Scoate parjoalele pe un servetel, pentru a indeparta excesul de grasime. Consuma-le cu sosuri (chiftele marinate) sau garnituri de legume.

Citeste si despre