Patjoalele moldovenesti sunt cunoscute si sub numele de chiftelute din carne, dar spre deosebire de retetele clasice, cele din regiunea Moldovei au in compozitia lor morcov si sunt tavalite prin pesmet, nu prin faina!
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
500 g carne tocata (amestec vita cu porc)
125 g paine inmuiata in apa sau lapte
2 oua
1 morcov mic
1 cartof mic
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
50 g pesmet
sare
piper
Mod de preparare
Curata si rade sau toaca marunt verdeata, morcovul, cartoful si ceapa. Adauga-le peste carnea tocata. Continua sa adaugi painea inmuiata, sarea, piperul si ouale. Amesteca bine carnea cu ingredientele. In cazul in care compozitia ti se pare foarte apoasa, adauga o lingurita de faina, pentru a o lega.
Formeaza chiftele plate in maini, tavaleste-le prin pesmet si prajeste-le in untura sau ulei incins. Scoate parjoalele pe un servetel, pentru a indeparta excesul de grasime. Consuma-le cu sosuri (chiftele marinate) sau garnituri de legume.