Pastele cu zucchini si branza aduc aroma bucatariei italienesti la cina, imbinand ingrediente sanatoase si benefice organismului unui copil aflat in crestere.
Varul mai verde de peste hotare al dovlecelului de gradina, numit zucchini, este bogat in hidrati de carbon, magneziu, potasiu, fosfor, amidon, folati, vitamine si calciu.
Timp de preparare
25 de minute
Dificultate
redusa
Ingrediente
1 pachet de paste farfalle
500 g zucchini
30 g faina alba
1 ou
500 ml lapte
sare si piper alb, dupa gust
100 g branza (la alegere)
30 g unt
2 linguri marar proaspat
1 lingurita de cimbru uscat
Mod de preparare
Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp, spala bine dovlecelul verde si taie-l bucati potrivite, apoi fierbe-l la aburi cateva minute. Dupa ce fierb pastele suficient, arunca jumatate din apa si adauga bucatile moi de zucchini.
Separat, intr-o oala mica, amesteca oul cu faina intr-o cantitate mica de lapte, pana obtii o compozitie omogena. Toarna restul de lapte si amesteca in mod continuu, pana cand se ingroasa sosul.
Ia de pe foc oala cand este gata sosul. Adauga branza rasa peste paste si zucchini si asezoneaza cu sare si piper. Presara deasupra mararul. Serveste pastele impreuna cu sosul alb si garnisite cu cimbrul uscat.
Foto: reichelt-berlin.de