Vrei sa profiti la maxim de timpul liber si zilele frumoase de primavara? Atunci pregateste aceasta reteta de paste, care nu te va tine in bucatarie mai mult de o jumatate de ora.
Foto: gofolic.wordpress.com
Timp de preparare
25 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 punga paste preferate (400 g)
sare
2 linguri ulei de masline
2-3 buchetele brocoli
1 ardei gras
150 g mazare congelata sau proaspata
1 legatura chives (cepsoare) sau patrunjel
piper (proaspat)
100 g parmezan
Mod de preparare
Fierbe mai intai pastele, in apa clocotita cu sare, potrivit timpului indicat pe ambalaj. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare (tip wok) pune 1 lingura de ulei de masline, apoi, cand acesta este incins, adauga buchetele de brocoli si lasa-le la calit, cam 5 minute.
Adauga apoi ardeiul gras, taiat fasii, caleste-le impreuna 3-4 minute si, la final, pune mazarea si chivesul taiata marunt (sau patrunjelul) si mai lasa pe aragaz, la foc mic, 4 minute.
Intr-un bol incapator, pune pastele fierte si scurse de apa, legumele calite si potriveste de gust cu sare, piper proaspat macinat si o lingura de ulei de masline.
Presara parmezan ras si serveste pastele calde.
Trucuri
Pentru a obtine paste al dente, reduceti timpul de fierbere cu 2 minute fata de cat este specificat pe ambalaj.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 591