Paste milaneze

| | Actualizat: 2012-04-09 14:28:50

Pastele milaneze sunt apreciate de iubitorii de carne, datorita sosului consistent cu bacon afumat, atat de aromat si gustos.

Foto: mommalatteskitchen.wordpress.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

400 g paste, la alegere

1 lingura ulei de masline

2 linguri pasta de rosii

1 ceapa

300 g bacon afumat

200 g ciuperci

1 crenguta oregano

sare

piper

150 g parmezan ras

Mod de preparare

Fierbe pastele in apa clocotita cu sare, potrivit timpului indicat pe ambalaj.

Intre timp, caleste ceapa in ulei incins, adauga apoi baconul taiat fasii, ciupercile taiate rondele si pasta de rosii.

Condimenteaza sosul cu sare, piper si o crenguta de oregano proaspat. Lasa amestecul acoperit, la foc mic, circa 10 minute, pana se inmoaie ciupercile.

Adauga putina apa, daca este nevoie.

Adauga pastele fierti si scurse de apa peste acest sos.

Serveste pastele fierbinti cu parmezan ras deasupra.

Trucuri

Ingredientele din reteta sunt pentru 4 persoane. Poti micsora cantitatea, in functie de cate persoane sunt la masa.

Tipul bucatariei

Italiana

Citeste si despre