Paste Puttanesca

| | Actualizat: 2014-02-27 13:39:02

Pastele sau spaghetele Puttanesca reprezinta o reteta specific italieneasca care imbina o multime de arome si combinatii de ingrediente delicioase, oferindu-ti posibilitatea de a diversifica retetele de paste servite la mesele familiei tale!  

Timp de preparare

25 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

300 g spaghete (sau alte paste)

2 linguri ulei de masline extravirgin

4-5 fileuri de ansoa la conserva (sarate)

3 catei de usturoi

1 ceapa

1 conserva de rosii in bulion maruntite

2-3 linguri bulion

3 linguri de masline rondele, taiate (sau 2 pumni de masline intregi, fara samburi)

2 linguri capere conservate

1 varf de cutit de pudra de chili

2-3 linguri de busuioc proaspat tocat

sare

piper

Mod de preparare

Pune pastele la fiert, in apa clocotinda cu sare, si lasa-le pe foc conform instructiunilor de pe ambalaj sau pana devin al dente. Pune uleiul de masline intr-o tigaie, caleste ceapa tocata si usturoiul, adauga ansoa si chili, amestecand pana cand ceapa devine transparenta.

Adauga rosiile din conserva, bulionul, maslinele, caperele si lasa-le sa fiarba cam 10 minute. Cu 1-2 minute inainte de a stinge focul, presara busuiocul, sarea si piperul. Pune pastele scurse peste sos si amesteca-le bine. Le poti servi cu putin busuioc uscat proaspat pe deasupra.

Citeste si despre