Pastele siciliene cu sardine si broccoli sunt perfecte pentru o cina alaturi de prieteni. Acest preparat are o aroma speciala si rafinata, ce ii va multumi, cu siguranta, chiar si pe cei mai pretentiosi invitati.
Timp de preparare
45 min
Dificultate
mediu
Ingrediente
450 g spaghete
400 g broccoli
4 linguri de ulei de masline
2 cepe mici
3 catei de usturoi
50 g sardine sarate
20 g stafide
1 lamaie
praf de chili
Mod de preparare
Amesteca intr-un cratita mare o cana cu apa si o lingura de ulei. Cand incep sa fiarba, adauga pastele si lasa-le sa fiarba 8 minute. Cand sunt aproape fierte, adauga peste ele si broccoli. Separat, intr-o alta cratita, incinge restul de ulei si caleste ceapa si usturoiul pentru doua minute.
Adauga sardinele si mai lasa compozitia pe foc inca doua minute. Amesteca pastele cu amestecul de sardine si broccoli, stropeste-le cu zeama de lamaie si presara peste ele si stafidele. Serveste pastele siciliene cu sardine si broccoli calde, decorate cu coaja de lamaie si condimentate cu praf de chili dupa gust.