Pennele all' arrabbiata sunt usor de preparat si foare gustoase. Sunt ideale pentru cinele in familie. Se servesc cu parmezan si patrunjel tocat.
Foto: italymag.co.uk
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
700 grame paste penne
15 ml ulei de masline
1 ceapa tocata
4 catei de usturoi
900 grame rosii
25 grame capere
70 grame masline
3 ansoa
busuioc proaspat
160 ml vin alb
70 grame ciuperci
200 grame bacon tocat
sare
piper
Mod de preparare
Fierbe pastele in apa clocotita cu sare. Lasa-le pe foc timp de 10 minute, pana devin al dente. Scurge-le bine.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa. Adauga usturoiul si baconul. Lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.
Adauga caperele, ciupercile, maslinele, ansoa si vinul. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc pana cand tot vinul se evapora. Adauga rosiile.
Lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga apoi busuiocul si pastele si amesteca bine. Pastele se pot servi cu parmezan ras si patrunjel tocat.