Pennele cu ton sunt perfecte pentru cina. Sunt satioase, cremoase si se pregatesc foarte usor. In plus au o aroma incantatoare, iar tonul contine numeroase substante nutritive.
Timp de preparare
35 min
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g paste
300 g ton in ulei
3 rosii
1 ceapa mare
1 lingura de bulion
80 g masline
1 lingurita de otet
sare, zahar si oregano
Mod de preparare
Pune pennele la fiert cu putina sare pentru 8 minute. Intre timp, caleste ceapa taiata julien impreuna cu tonul si adauga peste ele apa cat sa le acopere.
Lasa-le sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi adauga rosiile taiate felii subtiri, bulionul, o lingurita de otet, una de zahar si oregano si mai lasa compozitia sa fiarba 4 minute.
Scurge pennele bine, apoi amesteca-le cu sosul de ton. Serveste pennele cu ton calde, presarate cu parmezan si cu putina verdeata proaspata.