Pestele cu ciuperci la cuptor este foarte usor de pregatit. Aceasta reteta este ideala pentru momentele in care iti doresti o masa cu putine calorii.
Foto: slowtrav.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1,3-1,5 kg peste
2 morcovi
1 telina
1 radacina patrunjel
2 cepe medii
2 rosii
1/2 capatana usturoi
piper boabe
1 foaie dafin
1 ramurica cimbru
400 g ciuperci
100 g unt
50 g ulei de masline
Mod de preparare
Pune untul la incins, adauga cepele taiate in sferturi, morcovii feliati, telina tocata in cuburi mari, radacina de patrunjel si cateii de usturoi.
Caleste toate ingredientele, adaugand si ciupercile feliate subtire. La sfarsit adauga rosiile taiate.
Intr-o tava termorezistenta pune o folie de aluminiu, pe care o vei unge cu uleiul de masline.
Pune un strat de compozitie, peste care asezi pestele intreg, umplut cu restul de compozitie. Presara pe langa 2-3 boabe de piper, foaia de dafin si ramurica de cimbru.
Inchide folia si da pestele la cuptor o jumatate de ora.
Verifica daca legumele s-au inmuiat, apoi lasa preparatul la cuptor inca 5 minute, dar avand folia desfacuta pentru a se rumeni. Serveste pestele cald.
Tipul bucatariei
Internationala