Cel putin o data pe saptamana este recomandat sa mancati peste. Noi va oferim o reteta de sezon, cu rosii coapte si usturoi, foarte gustoasa si simpla.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg file peste
1 lingura ulei
4-5 rosii mici
3 catei de usturoi
sare
piper
busuioc proaspat
Mod de preparare
Pune pestele la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, apoi lasa-l cateva minute sa se rumeneasca pe fiecare parte.
Separat, pune rosiile taiate felii pe un gratar si lasa-le sa se coaca.
Piseaza usturoiul si adauga-l peste peste, pune si busuiocul in tigaie, apoi potriveste de gust cu sare si piper.
Serveste pestele cu sosul lasat, alaturi de rosiile coapte.
Trucuri
Poti servi pestele simplu sau cu o garnitura de cartofi natur sau dovlecei prajiti.
Tipul bucatariei
Internationala