Pestele la cuptor cu sos de malai este ideal pentru cina. Se prepara rapid, este foarte sanatos si foarte usor de digerat. In plus, nu contine nici foarte multe calorii.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
4 fileuri de peste
90 g zahar
140 ml apa
2 linguri de malai
30 ml otet
1 lingura de ulei
1 jumatate de lamaie
1 ceapa medie
150 pasta tomata
Mod de preparare
Pune pestele la fiert cu putina sare, pentru aproximativ 8 minute.
Pentru sos amesteca apa cu pasta tomata si zaharul si pune-le la fiert pentru 5-6 minute. Cand amestecul incepe sa fiarba adauga si malaiul si amesteca incontinuu, pana cand compozitia se ingroasa. Adauga si uleiul si ia sosul de pe foc.
Toarna sosul intr-o tava mare de copt, asaza peste el fileurile de peste, ceapa taiata marunt si lamaia taiata felii subtiri.
Da pestele la cuptor pentru 20 de minute si, inainte de a-l servi, presara deasupra si patrunjel tocat fin.