Pestele rasol cu piure de zarzavat este un preparat potrivit pentru alimentatia copiilor sau a persoanelor care sunt la regim.
Foto: guyawford.wordpress.com
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg peste rasol (la alegere)
1 kg cartofi
4-5 catei usturoi
2 morcovi
1 telina
1/2 legatura marar
sare
100 ml ulei
1/2 lamaie
Mod de preparare
Curata pestele, spala-l, presara sare peste el, apoi lasa-l deoparte.
Curata cartofii, morcovii si telina, taie-le cubulete si pune-le la fiert in apa cu sare.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugi pestele si mai lasi pe foc 15 minute.
Scoate cu grija pestele si aseza-l pe un platou.
Strecoara legumele, pastrand 2 cani din zeama in care au fiert.
Paseaza toate legumele, ca sa obtii un piure fin. Separat, curata usturoiul, piseaza-l si freaca-l cu ulei, pana obtii o maioneza pe care o adaugi in piure.
Presara si mararul tocat fin. Serveste pestele cu garnitura de legume obtinuta.
Tipul bucatariei
Internationala