Pieptul de pui in sos de caise este o mancare perfecta pentru o cina in familie. Are o aroma deosebita, se prepara foarte usor si este savuros.
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g piept de pui
90 g migdale
6-7 caise
60 g pasta tomata
3 linguri de zahar brun
1 lingurita de mustar
1 lingura zeama de lamaie
sare
Mod de preparare
Spala bine caisele si taie-le cubulete. Pune-le intr-un blender si adauga peste ele zaharul brun, zeama de lamaie, mustarul si pasta tomata. Mixeaza-le bine. Taie fasii pieptul de pui si asezoneaza-l cu sare dupa gust. Unge carnea de pui cu pasta de caise.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si asaza pieptul de pui intr-un vas termorezistent. Acopera vasul cu o folie de aluminiu si baga puiul la cuptor, la foc mediu, pentru 25 de minute. Cand este aproape gata, indeparteaza folia si presara peste pui si migdalele.