Pieptul de pui umplut cu carnati este o metoda gustoasa de a prepara pieptul de pui si altfel decat in mod obisnuit, in pane-uri sau pe gratar.
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 bucata piept pui dezosat si fara piele
3 carnati semiafumati
2-3 catei de usturoi
condimentele preferate (piper, busuioc, oregano, boia etc.)
2 linguri unt
Mod de preparare
Taie pieptul in 3 fasii, ca pentru snitele, apoi cresteaza fiecare bucata, astfel incat sa ii maresti suprafata. Condimenteaza toate bucatile de carne cu mirodeniile preferate. Pune bucati tocate marunt de usturoi pe fiecare bucata, apoi asaza un carnat si ruleaza carnea pana la capat. Taie marginile carnatului, daca sunt mai mari decat suprafata bucatii de pui in care este infasurat.
Infige scobitori la capete, pentru a nu se desface. Pune bucatile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu unt si baga-le la cuptor pana cand se rumenesc. Pieptul de pui umplut cu carnati se serveste alaturi de o garnitura de legume sau de o salata din frunze verzi.