Din cand in cand, poti sa-i rasfeti pe cei dragi cu un preparat sofisticat, cum este pieptul de rata cu sos de portocale.
Foto: becomingchefstef.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
2 bucati piept de rata (cu piele)
sare
piper
100 g demi-glace
1 lingura otet de vin alb
2 lingurite lichior de portocale
1 lingurita amidon
sucul de la 1 portocala
Mod de preparare
Cresteaza stratul de grasime de pe pieptul de rata, in forma de romburi, insa ai grija sa nu ajungi la carne. Presara sare pe partea cu carne.
Lasa pieptul sa se odihneasca, aproximativ o ora, apoi pune-l la prajit intr-o tigaie incinsa, cu partea cu piele in jos.
Lasa pieptul la foc mic, pana ce grasimea incepe sa se topeasca, apoi da focul la mediu si asteapta 5 minute, pana ce pieptul se rumeneste usor.
Intoarce pieptul pe cealalta parte si prajeste-l inca 2 minute.
Transfera pieptul intr-o tava si da-l la copt, la 200 de grade, circa 10 minute, la foc mediu.
Scoate pieptul si lasa-l la odihnit, iar intre timp, pregateste sosul.
Opreste 2 linguri din grasimea topita din tigaie, apoi fierbe in ea demi-glace-ul, otetul, lichiorul si sucul de portocala. Ingroasa sosul cu putin amidon si potriveste-l de gust cu sare.
Serveste pieptul de rata cu sosul turnat deasupra sa.
Tipul bucatariei
Internationala