Pilaful poate fi reinventat intr-o multime de retete, in functie de inspiratia de moment si de ingredientele pe care le ai in casa.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
3-4 ciuperci mari
250 orez
70 ml vin alb
1 l supa legume
8 linguri ulei de masline
1 ceapa
150 g bacon
2 linguri parmezan ras
sare
verdeata
Mod de preparare
Curata ciupecile, taie-le marunt si pune-le la calit in 4 linguri de ulei incins, circa 10 minute. Adauga vinul si supa de legume.
Separat, in alta tigaie, caleste ceapa in uleiul ramas, adauga peste ea orezul si lasa-l sa devina sticlos.
Toarna zeama cu ciuperci peste orez si lasa totul la fiert, pana ce obtii un pilaf cremos. Potriveste orezul de gust, adaugand sare, parmezan si verdeata.
Separat, prajeste baconul pana devine crocant.
Serveste pilaful cu fasii de bacon prajite.
Tipul bucatariei
Internationala