Pilaful de orez cu conopida este o metoda gustoasa de a gati pilaful simplu si de a-l servi ca fel principal!
Foto: primalbydesign.wordpress.com
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
200 g de orez (o cana)
1 ardei gras rosu
1 conopida mica
600 ml apa (3 cani) sau supa de pui
1 morcov
o ceapa
patrunjel
sare
piper
vegeta
3 linguri de ulei
Mod de preparare
Rupe conopida in bucati mici (buchetele) si pune-o la fiert, separat, intr-o oala cu apa si sare. Nu o lasa sa se fiarba complet!
Caleste ceapa tocata marunt intr-o cratita cu ulei incins, adauga morcovul ras si ardeiul gras tocat marunt. Pune sare, piper si putina vegeta.
Spala bine orezul, in mai multe ape, si adauga-l si pe el in tigaie, cateva minute. Adauga si conopida semifiarta.
Pune peste legume 600 ml de apa (3 cani) sau supa de pui si baga oala la cuptor, pana cand fierbe orezul.
Patrunjelul verde tocat marunt se presara direct in oala, dupa ce e scoasa de la cuptor, sau se serveste direct in fafurie.