Piureul de cartofi este una dintre cele mai simple si gustoase garnituri care pot insoti preparatele din carne.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
6 cartofi
1 praf sare
50 g unt
200 ml lapte dulce, cald
50 g smantana
Mod de preparare
Cartofii se spala bine si se decojesc usor, apoi vor fi taiati in cuburi mari. Pune cartofii intr-o oala inalta si toarna apa rece, pana cand aceasta acopera cartofii. Se adauga sarea si se pun la fiert.
Cand au fiert, apa se strecoara, pentru a ramane numai cartofii. Acestia se pun inapoi in oala din care a fost scoasa apa. Cat sunt inca fierbinti, peste ei se adauga smantana si untul, astfel incat acestea sa se topeasca si sa poata fi omogenizate in cartofi.
Se toarna putin cate putin lapte cald, amestecand cartofii pentru a-i omogeniza. Laptele, impreuna cu untul si smantana trebuie sa inmoaie cartofii zdrobiti, pana cand acestia devin o pasta ferma si neteda, care nu se scurge de pe lingura. Se adauga sare si piper dupa gust.
Tipul bucatariei
Internationala