Piureul de cartofi cu cheddar si bacon nu este doar o garnitura, ci poate fi considerat chiar si un fel principal, tinand cont de consistenta lui. Iar reteta este extrem de simpla si la indemana oricui.
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
6-7 cartofi
3 linguri smantana
1 ceasca lapte
4 linguri cheddar ras
2 fire ceapa verde
2-3 felii bacon
1 lingura ulei
sare si piper
Mod de preparare
Curata cartofii si taie-i cubulete, apoi pune-i la fiert in apa clocotita cu putina sare. Intre timp, intr-o tigaie in care ai pus putin ulei prajeste pe ambele parti feliile de bacon pana cand devin aurii.
Cand s-au fiert cartofii, scurge apa si toarna peste ei laptele, apoi zdrobeste-i cu un mixer sau cu telul special pentru piure daca nu vrei sa iasa o pasta mult prea fina. Pune oala pe aragaz si adauga smantana, apoi cheddarul ras si amesteca pana cand se topeste branza.
Toaca ceapa verde rondele, apoi presar-o in farfurie peste piure impreuna cu bucatele de bacon.