Piure de cartofi cu unt si hrean

| | Actualizat: 2014-06-27 12:22:39

Piureul de cartofi cu unt si hrean este o reteta delicioasa, care poate fi servita atat ca garnitura, alaturi de fripturi, dar si ca gustare sau fel principal, de catre cei care adora mancarurile aromate de legume.

Timp de preparare

20 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

500 g cartofi

30 g unt

30 ml supa concentrata de pasare

30 ml lapte

1/2 frunza dafin

1 ceapa mica

1 lingura de hrean ras

1/2 lingurita sare

un varf cutit piper

1 lingura patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Caleste ceapa tocata marunt cu hreanul in putin ulei, apoi adauga-le peste untul moale si amesteca-le bine. Fierbe cartofii in coaja sau cubulete (decojiti). Adauga si frunza de dafin in apa in care fierb.

Scurge-i de apa in strecuratoare, scoate frunza de dafin, adauga-i in blender, impreuna cu untul aromat, laptele si supa si mixeaza bine totul. La sfarsit, adauga sarea si piperul.

Serveste piureul cu patrunjel proaspat pe deasupra.

Citeste si despre