Conopida este o sursa bogata de vitamina C si poate fi gatita in numeroase feluri. Iti propunem o reteta savuroasa de piure de conopida cu branza si cimbru, care se pregateste foarte usor si este ideala pentru pranz.
Timp de preparare
35 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 conopida mare
120 ml de lapte
30 g branza Cheddar
1 cartof mediu
1 varf de cutit de nucsoara
30 g unt
cimbru
Mod de preparare
Pune cartoful la fiert cu putina sare, pentru aproximativ 8 minute. Adauga si conopida rupta buchetele si lasa legumele sa mai fiarba inca 10 minute, pana cand se inmoaie.
Separat, incalzeste laptele impreuna cu untul si branza Cheddar. Dupa ce au fiert, mixeaza cartofii si conopida cu ajutorul unui robot de bucatarie si toarna peste amestecul de lapte, pana cand compozitia capata consistenta unui piure.
Transfera amestecul intr-un bol si presara deasupra cimbru si nucsoara.