Piure de morcovi

| | Actualizat: 2012-10-23 10:28:23

Piureul de morcovi este un preparat care se recomanda in special copiilor, insa poate fi consumat si ca garnitura langa diverse fripturi.

Timp de preparare

35 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

10-12 morcovi tocati

100 grame smantana

10 ml ulei de masline

10 grame mustar

sare

piper

tarhon (optional)

Mod de preparare

Pune morcovii la fiert in apa cu sare, timp de 30 de minute. Verifica daca sunt fierti, cu ajutorul unei furculite - daca aceasta patrunde cu usurinta in morcov, inseamna ca sunt gata.

Cand morcovii s-au fiert, amesteca-i cu restul de ingrediente. Amesteca bine, pana obtii consistenta dorita.

Serveste piureul de morcovi cald. Il poti servi simplu sau ca garnitura langa diverse preparate.

Trucuri

Poti obtine o aroma deosebita adaugand in acest piure frunze tocate de tarhon proaspat.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre