Piureul de morcovi este un preparat care se recomanda in special copiilor, insa poate fi consumat si ca garnitura langa diverse fripturi.
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
10-12 morcovi tocati
100 grame smantana
10 ml ulei de masline
10 grame mustar
sare
piper
tarhon (optional)
Mod de preparare
Pune morcovii la fiert in apa cu sare, timp de 30 de minute. Verifica daca sunt fierti, cu ajutorul unei furculite - daca aceasta patrunde cu usurinta in morcov, inseamna ca sunt gata.
Cand morcovii s-au fiert, amesteca-i cu restul de ingrediente. Amesteca bine, pana obtii consistenta dorita.
Serveste piureul de morcovi cald. Il poti servi simplu sau ca garnitura langa diverse preparate.
Trucuri
Poti obtine o aroma deosebita adaugand in acest piure frunze tocate de tarhon proaspat.
Tipul bucatariei
Internationala