O portie de piure de radacinoase cu alune de padure nu este doar o experienta culinara unica, ci si o cale excelenta de suplimentare a nutrientilor esentiali pentru o sanatate de fier a organismului. Invata sa prepari acest deliciu hranitor, in cativa pasi simpli!
Timp de preparare:
1 ora
Dificultate:
medie
Ingrediente:
2 kg amestec de cartofi dulci, morcovi, pastarnac si telina (taiate cuburi)
100 grame unt nesarat
300 ml lapte integral
3 linguri ulei de migdale
80 grame alune de padure prajite
1 tija de ceapa verde, tocata fin
Mod de preparare:
Pune cuburile de legume la fiert, intr-o oala mare, timp de 30 de minute (sau cat este nevoie pentru a deveni usor de zdrobit). Scurge-le bine de lichid si lasa-le deoparte.
Pune laptele si untul intr-o oala si incalzeste-le bine, apoi transfera in acest amestec legumele fierte si asezoneaza cu piper. Zdrobeste legumele cu un instrument de preparare a piureului si ia oala de pe foc.
Presara deasupra alunele de padure, uleiul de migdale si ceapa verde tocata fin.
Sursa Foto: zsuzsaisinthekitchen.blogspot.ro