Fa micul dejun mai atractiv pentru copii si ceilalti membri ai familiei si anunta-i ca urmeaza sa manance pizza la prima ora a zilei. Bucuria lor va fi nemarginita, iar tu vei avea ocazia de a transforma pizza intr-un preparat sanatos si hranitor, perfect pentru micul dejun!
Timp de preparare: 25 min. + 2 ore (crescut aluat)
Dificultate: usor
Ingrediente
2 linguri drojdie
500 ml apa calda
1 lingura miere
75 g faina
3 linguri ulei masline (+ inca 4 lingurite)
2 lingurite sare
105 g baby spanac
90 g pancetta feliata
4 oua
sare
piper
Mod de preparare
Amesteca mierea, drojdia si apa calduta intr-un bol si lasa-le deoparte timp de 5 minute. Adauga faina treptat, apoi uleiul de masline si asezoneaza cu sare. Acopera bolul in care e aluatul cu folie alimentara si lasa-l la crescut aproximativ 2 ore. Preincalzeste cuptorul.
Imparte aluatul in 4 parti si intinde-le pe fiecare in parte, apoi pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incepe sa pui spanac si pancetta pe fiecare minipizza, apoi stropeste-le cu uleiul ramas, sare si piper. Baga-le la cuptor vreo 8 minte, apoi scoate-le si sparge cate un ou in mijlocul fiecareia.
Baga din nou minipizzele la cuptor, inca vreo 4-5 minute, pana cand oul este gata.