Pizza turceasca este foarta satioasa si gustoasa, iar gustul specific este dat de carnea tocata de miel.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
300 g aluat pizza
250 g carne tocata de miel
1 ceapa mica
1 ardei
1/2 legatura patrunjel
2-3 frunze menta (optional)
1 lingurita sare
1 lingurita boia
1/2 lingurita piper
1 lingurita rasa oregano uscat
3 linguri passata
Mod de preparare
Caleste ceapa si ardeiul tocate marunt pana se inmoaie. Adauga carnea tocata si prajeste la foc mediu pana incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute, apoi scurge grasimea din tigaie.
Da focul la mic si adauga toate condimentele. Amesteca bine, apoi adauga passata, pasta de ardei, patrunjelul si menta tocate fin. Omogenizeaza bine, dupa care poti stinge focul.
Taie aluatul in doua bucati egale, iar pe masa de lucru data cu faina intinde cu mainile din fiecare bucata. Pune pe fiecare bucata de aluat jumatate din umplutura, lasand marginile libere.
Ridica marginile usor peste umplutura si da pizza in cuptorul preincalzit la 240 de grade, pentru circa 15 minute.
Tipul bucatariei
Turceasca