Placinta cu dovlecei si feta

| | Actualizat: 2013-10-02 12:00:23

Placinta cu dovlecei si feta este o gustare savuroasa, perfecta pentru orice moment al zilei. Se prepara foarte usor, este hranitoare si are o aroma deosebita.

Timp de preparare

50 min

Dificultate

usor

Ingrediente

1 pachet de aluat de foietaj

3 dovlecei

250 g branza feta

4 oua

1 ceapa medie

1 praz

50 g smantana

ulei

sare si piper

Mod de preparare

Curata dovleceii, taie-i cubulete, toaca ceapa si prazul marunt si caleste-le in ulei incins aproximativ 3 minute, la foc mare, pana cand se inmoaie. Transfera legumele intr-un vas mai mare, lasa-le sa se raceasca si combina-le cu branza feta, 3 oua batute si smantana.

Asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust, apoi tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Intinde in ea aluatul de foietaj si umple-l cu amestecul de legume. Ruleaza aluatul, inchide-l la capete, unge-l cu ou batut si da-l la cuptor pentru 30 de minute.

Placinta cu dovlecei si feta se serveste atat calda cat si rece, presarata cu cascaval sau parmezan.

Citeste si despre