Vrei sa aduci aromele si mirosul incantator al preparatelor grecesti in bucataria ta? Pregateste o placinta greceasca savuroasa si hranitoare in doar cateva minute.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
2 foi de aluat congelate
1 kg spanac
1 ceapa mare
250 g branza feta
120 g mozzarella
3 oua
80 g smantana
60 g cascaval afumat
lapte batut
1 legatura de marar
ulei
sare si piper
Mod de preparare
Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata marunt, aproximativ 2 minute. Adauga spanacul, fiert in prealabil si asezonat cu sare si piper dupa gust, si lasa compozita pe foc inca 4 minute.
Separat, amesteca branza rasa cu ouale batute, smantana, mozzarella si mararul tocat. Intinde o foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si umple-o cu amestecul de spanac si branza si rade deasupra cascaval afumat, apoi acopera compozitia cu o alta foaie de aluat.
Unge placinta cu ou batut si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.