Placinta greceasca

| | Actualizat: 2013-10-04 15:50:55

Vrei sa aduci aromele si mirosul incantator al preparatelor grecesti in bucataria ta? Pregateste o placinta greceasca savuroasa si hranitoare in doar cateva minute.

Timp de preparare

40 min  

Dificultate

usor

Ingrediente

2 foi de aluat congelate

1 kg spanac

1 ceapa mare

250 g branza feta

120 g mozzarella

3 oua

80 g smantana

60 g cascaval afumat

lapte batut

1 legatura de marar

ulei

sare si piper

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa tocata marunt, aproximativ 2 minute. Adauga spanacul, fiert in prealabil si asezonat cu sare si piper dupa gust, si lasa compozita pe foc inca 4 minute.

Separat, amesteca branza rasa cu ouale batute, smantana, mozzarella si mararul tocat. Intinde o foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si umple-o cu amestecul de spanac si branza si rade deasupra cascaval afumat, apoi acopera compozitia cu o alta foaie de aluat.

Unge placinta cu ou batut si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.

Citeste si despre