Puiul cu marmelada in stil chinezesc satisface pe deplin pofta adeptilor bucatariei asiatice. Datorita gustului dulceag, este indragit de copii, mai ales alaturi de o portie de noodles. Invata sa il prepari exact ca la restaurant, pentru un pranz special in weekend!
Timp de preparare:
1 ora
Dificultate:
medie
Ingrediente:
8 pulpe de pui, nedezosate
2 cepe verzi, taiate marunt
200 grame marmelada de lamaie
3 catei de usturoi pisati
1 lingura radacina de ghimbir rasa
1 lingura sos de soia
1 lingura ulei vegetal (la alegere)
zeama si coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Amesteca marmelada cu ghimbirul, usturoiul, sosul de soia, uleiul si jumatate din sucul de lamaie. Tapeteaza o tava cu folie alimentara si aranjeaza pulpele de pui unele langa altele, apoi acopera-le cu amestecul preparat initial (dar doar cu jumatate din cantitatea acestuia).
Pune-le la copt timp de 20 de minute, apoi ia o cu lingura lichidul scurs in tava si stropeste carnea, pe care o mai lasi apoi la copt inca 15 minute. Repeta operatiunea stropirii si mai lasa puiul sa se rumeneasca un sfert de ora.
Scoate tava din cuptor si presara peste friptura sucul de lamaie ramas, coaja de lamaie si ceapa verde maruntita. Pofta buna!
Foto: sheknows.com