Pui cu miere

| | Actualizat: 2012-05-31 18:07:29

Preparatele din pui sunt foarte apreciate de intreaga familie, iar daca ai reteta potrivita poti sa pregatesti cea mai gustoasa masa.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pui intreg (1,5 kg)

150 g unt

3-4 catei usturoi

2 linguri miere

cimbru uscat

sare

piper

Mod de preparare

Spala bine puiul si curata-l in interior, apoi lasa-l la uscat in servete de bucatarie.

Sareaza puiul, unge-l cu piper si cimbru, apoi pregateste un sos din unt topit, usturoi pisat si miere.

Unge puiul cu sosul de miere si aseaza-l pe o sticla de bere, in care ai pus 0,5 l de apa rece.

Puiul asezat pe sticla il transferi intr-o tava mica, care la randul sau este pe jumatate umpluta cu apa.

Lasa puiul la cuptor, circa 2 ore, avand grija ca din cand sa il stropesti cu zeama lasata in tava.

Serveste puiul cu garnitura de orez sau cartofi prajiti.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre