Puiul cu sos de arahide este un preparat delicios, extrem de aromat. Iti poti rasfata familia cu aceasta reteta propusa de noi.
Foto: matchingfoodandwine.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
1/2 kg piept de pui
2 cepe
2 bucati de ghimbir
Pentru sos
1 ceapa taiata
3 linguri sos de soia
2 linguri ulei
200 g arahide
Mod de preparare
Pune pieptul de pui intr-o tigaie, alaturi de ceapa si ghimbirul curatate si taiate bucati mari.
Toarna peste acestea apa, cat sa se acopere si lasa sa fiarba acoperit, circa 30 de minute, cat sa se fragezeasca puiul.
Intre timp, intr-o alta tigaie pune ceapa la calit in doua linguri de ulei, adauga ulterior sosul de soia si arahidele. Sosul obtinut il pasezi cu un blender si il pastrezi la cald.
Cand puiul este gata, scoate carnea de pe oase si tai-o bucatele.
Pune puiul pe un platou si acopera cu sosul de arahide cald. Serveste puiul cu sos de arahide cu garnitura de orez basmati.
Optional, pentru un gust autentic asiatic, presara peste pui seminte de susan prajite.
Trucuri
Pastreaza cateva arahide deoparte, pentru a orna acest preparat delicios, la final.
Tipul bucatariei
Asiatica