Pui cu sos gorgonzola

| | Actualizat: 2025-02-10 21:44:14

Aceasta reteta de piept de pui cu sos gorgonzola imbina perfect savoarea delicata a carnii de pui cu bogatia si profunzimea gustului sosului de branza.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat

  • 150 g gorgonzola

  • 200 ml smantana de gatit

  • 1 lingura parmezan ras

  • Sare, piper, boia de ardei dulce, praf de usturoi (dupa gust)

  • 1 lingura ulei

Mod de preparare:

  1. Pregatirea pieptului de pui:

    • Taie pieptul de pui in doua sau in felii mai subtiri, pentru o gatire uniforma.

    • Asezoneaza carnea cu sare, piper, boia de ardei dulce si praf de usturoi.

  2. Gatirea carnii:

    • Incinge o tigaie cu 1 lingura de ulei la foc mediu.

    • Prajeste pieptul de pui timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, pana devine auriu si bine patruns.

    • Scoate puiul pe o farfurie si acopera-l pentru a-l pastra cald.

  3. Prepararea sosului:

    • In aceeaai tigaie, adauga smantana de gatit si las-o sa se incalzeasca la foc mic.

    • Adauga gorgonzola rupta in bucati si amesteca pana se topeste complet.

    • Incorporeaza parmezanul ras si amesteca bine, lasand sosul sa se ingroase usor.

  4. Asamblarea preparatului:

    • Pune puiul inapoi in tigaie si toarna sosul peste el.

    • Lasa totul pe foc mic inca 2-3 minute, astfel incat puiul sa absoarba aromele sosului.

  5. Servire:

    • Serveste puiul fierbinte, alaturi de garnituri precum cartofi piure, orez sau legume sotate.

    • Poti presara deasupra putin parmezan suplimentar pentru un plus de savoare.

Pofta buna!

Sursa: www.bucataras.ro

Sursa foto: freepik

 

Citeste si despre