Pui cu spanac si ciuperci

| | Actualizat: 2025-01-20 13:40:44

Spanacul este renumit atat pentru proprietatile sale, cat si pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului datorita aportului de vitamine si minerale. Afla mai jos o reteta gustoasa de spanac - pentru a te bucura de valorile sale nutritive.

Ingrediente:

Pentru pui:

  • 15 g unt

  • 1 strop de ulei de masline

  • 3 pulpe de pui

  • Sare, piper, cimbru (dupa gust)

  • 100 ml apa

Pentru sos:

  • 15 g unt

  • 1 strop de ulei de masline

  • 1 esalota, tocata fin

  • 500 g ciuperci champignons, feliate

  • 250 g spanac proaspat (sau congelat)

  • 400 ml smantana vegetala (din orez)

  • Sare si piper (dupa gust)


Mod de preparare:

  1. Gatirea puiului:

    • incingeti untul si uleiul de masline intr-o tigaie mare.

    • Condimentati pulpele de pui cu sare, piper si cimbru.

    • Rumeniti pulpele pe toate partile pana capata o crusta aurie.

    • Adaugati 100 ml de apa, acoperiti tigaia cu un capac si gatiti la foc mic timp de 25-30 de minute, pana cand pulpele sunt bine patrunse. Scoateti puiul si pastrati-l la cald.

  2. Prepararea sosului:

    • in aceeasi tigaie, adaugati untul si un strop de ulei de masline.

    • Caliti esalota tocata fin timp de 2-3 minute, pana devine translucida.

    • Adaugati ciupercile feliate si gatiti pana ce lichidul lasat de acestea se evapora si devin aurii.

    • incorporati spanacul. Daca folositi spanac congelat, decongelati-l inainte si stoarceti-l bine. Gatiti pana ce frunzele sunt fragede.

    • Turnati smantana vegetala si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper, ajustand dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mic 5-7 minute, pana cand sosul se ingroasa usor.

  3. Asamblarea:

    • Puneti pulpele de pui inapoi in tigaie, acoperindu-le cu sosul de ciuperci si spanac.

    • Lasati totul sa se incalzeasca la foc mic timp de 5 minute, astfel incat aromele sa se intrepatrunda.

  4. Servire:

    • Serviti preparatul cald, alaturi de o garnitura precum orez, piure de cartofi sau paine proaspata.

Pofta buna!

Sursa: www.petitchef.ro

Sursa foto: freepik

Citeste si despre