Preparatele cu pui sunt cele mai des intalnite in bucataria noastra, dar, ca sa nu intram in rutina, putem incerca noi retete. Iata reteta de pui cu tarhon.
Timp de preparare
60 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
4 pulpe de pui fara os si fara piele
1/4 lingurita sare
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita coaja rasa de lamaie
2 linguri suc de lamaie
1 catel de usturoi, tocat
2 lingurite tarhon proaspat, tocat
1/8 lingurita sare
Mod de preparare
Presara putina sare peste pulpele de pui bine spalate si curatate.
Amesteca uleiul de masline cu sucul si coaja de lamaie, usturoiul, tarhonul si sarea. Pune 2 lingurite din acest sos intr-o tigaie si adauga puiul. Prajeste-l 2 minute. Toarna peste carne 2 lingurite de sos, intoarce puiul si tine-l 2 minute. Adauga restul de sos in tigaie si da focul mai mic. Acopera cu un capac si tine pe foc pana cand puiul este patruns.
Serveste puiul cu tarhon cald, langa garnitura preferata.
Tipul bucatariei
Internationala