Vrei sa iti intampini musafirii cu un preparat savuros si rafinat? Iti propunem o reteta delicioasa de pui in aluat cu bere, care se pregateste repede si usor.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
300 g piept de pui
1 cana de faina
500 ml de bere
1 lamaie
ulei de masline
rozmarin
sare si piper
Mod de preparare
Combina intr-un castron mare faina cu putina sare si piper macinat si o lingurita de rozmarin. Toarna peste aceste ingrediente, treptat, berea si amesteca-le cu un tel pana cand obtii o compozitie omogena. Pune aluatul obtinut la rece, pentru 30 de minute.
Intre timp, taie puiul fasii, toarna peste el sucul de la lamaie, sare si piper, apoi pune compozitia deoparte si lasa sa se intrepatrunda aromele.
Trece fiecare fasie de pui prin faina, apoi prin aluatul de bere si prajeste-le in ulei incins, circa 3 minute.