Pulpe de pui fara os, la air fryer

| | Actualizat: 2025-01-16 11:45:46

 Reteta de pulpe dezosate la airfryer este ideala pentru orice masa. in 20 de minute ai o friptura perfect condimentata, frageda si rumenita.

Inainte de a baga pulpele la air fryer este bine sa le tineti intr-o marinada macar jumatate de ora. Marinada le va face mult mai fragede si delicioase.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui (superioare sau inferioare, dupa preferinta)

  • 150 g iaurt grecesc

  • 1 lamaie (zeama si coaja rasa)

  • 2-3 catei de usturoi (maruntiti sau zdrobiti)

  • 1 lingurita de boia (dulce, iute sau afumata, dupa gust)

  • 1 lingurita de ierburi aromatice uscate (oregano, cimbru sau mix de Provence)

  • Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pregatirea marinadei:

    • intr-un bol, amesteca iaurtul grecesc cu zeama si coaja rasa de lamaie.

    • Adauga usturoiul maruntit, boiaua, ierburile aromatice, sare si piper. Amesteca bine.

  2. Marinarea pulpelor:

    • Spala si usuca bine pulpele de pui cu un servetel de bucatarie.

    • Pune pulpele in marinada, asigurandu-te ca sunt acoperite uniform.

    • Acopera bolul si lasa la frigider pentru cel putin 1-2 ore (ideal peste noapte, pentru un gust mai intens).

  3. Gatirea in air fryer:

    • Scoate pulpele din frigider si lasa-le sa ajunga la temperatura camerei (aproximativ 15-20 de minute).

    • Preincalzeste air fryer-ul la 180°C (aproximativ 5 minute).

    • Asaza pulpele in cosul air fryer-ului intr-un singur strat (asigura-te ca nu sunt aglomerate).

    • Gateste pulpele timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului, pana cand devin aurii si crocante. Foloseste un termometru pentru carne pentru a verifica daca interiorul a atins 75°C.

  4. Servire:

    • Serveste pulpele calde, alaturi de o salata proaspata sau o garnitura preferata, cum ar fi legume la gratar sau cartofi copti.

Pofta buna! ��

Sursa: www.skinnytaste.com   

Sursa foto: freepik

Citeste si despre