Reteta de pulpe dezosate la airfryer este ideala pentru orice masa. in 20 de minute ai o friptura perfect condimentata, frageda si rumenita.
Inainte de a baga pulpele la air fryer este bine sa le tineti intr-o marinada macar jumatate de ora. Marinada le va face mult mai fragede si delicioase.
Ingrediente:
-
4 pulpe de pui (superioare sau inferioare, dupa preferinta)
-
150 g iaurt grecesc
-
1 lamaie (zeama si coaja rasa)
-
2-3 catei de usturoi (maruntiti sau zdrobiti)
-
1 lingurita de boia (dulce, iute sau afumata, dupa gust)
-
1 lingurita de ierburi aromatice uscate (oregano, cimbru sau mix de Provence)
-
Sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
-
Pregatirea marinadei:
-
intr-un bol, amesteca iaurtul grecesc cu zeama si coaja rasa de lamaie.
-
Adauga usturoiul maruntit, boiaua, ierburile aromatice, sare si piper. Amesteca bine.
-
-
Marinarea pulpelor:
-
Spala si usuca bine pulpele de pui cu un servetel de bucatarie.
-
Pune pulpele in marinada, asigurandu-te ca sunt acoperite uniform.
-
Acopera bolul si lasa la frigider pentru cel putin 1-2 ore (ideal peste noapte, pentru un gust mai intens).
-
-
Gatirea in air fryer:
-
Scoate pulpele din frigider si lasa-le sa ajunga la temperatura camerei (aproximativ 15-20 de minute).
-
Preincalzeste air fryer-ul la 180°C (aproximativ 5 minute).
-
Asaza pulpele in cosul air fryer-ului intr-un singur strat (asigura-te ca nu sunt aglomerate).
-
Gateste pulpele timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului, pana cand devin aurii si crocante. Foloseste un termometru pentru carne pentru a verifica daca interiorul a atins 75°C.
-
-
Servire:
-
Serveste pulpele calde, alaturi de o salata proaspata sau o garnitura preferata, cum ar fi legume la gratar sau cartofi copti.
-
Pofta buna! ��
Sursa: www.skinnytaste.com
Sursa foto: freepik