Pulpe de rata cu cartofi

| | Actualizat: 2014-02-17 20:44:47

Pulpa de rata cu cartofi este o reteta delicioasa, care poate fi servita atat la pranz, cat si la cina, si reprezinta o alternativa delicioasa la fripturile din pui sau curcan! Iata o reteta simpla si accesibila, pe care sa o integrezi in meniul familiei tale!

Timp de preparare

60 min. + 160 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

4 pulpe de rata

1 kg cartofi

3-4 catei de usturoi

2 frunze de dafin

ulei de masline

cimbru

rozmarin

piper

sare  

Mod de preparare

Freaca pulpele de rata cu sare si lasa-le la frigider, aproximativ 60 min. Spala-le bine apoi si asaza-le intr-o tava. Presara cimbru, usturoi si frunze de dafin peste carne. Toarna si ulei de masline peste carne, acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor, la foc mic, timp de 2 ore.

Intre timp, pune cartofii la fiert taiati cubulete sau rondele, cu sare. Strecoara-i in momentul in care sunt aproape fierti si lasa-i sa se usuce. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, toarna cartofii peste si asezoneaza-i cu rozmarin si sare.

Dupa 2-3 minute, pune-i in tava in care s-au facut pulpele, mai presara ulei de masline pe deasupra si mai baga-i la cuptor, inca 20 de minute.

Trucuri

Daca vrei ca preparatul sa aiba un gust si mai savuros, inlocuieste uleiul de masline cu grasime de rata.

Citeste si despre