Pulpa de rata cu cartofi este o reteta delicioasa, care poate fi servita atat la pranz, cat si la cina, si reprezinta o alternativa delicioasa la fripturile din pui sau curcan! Iata o reteta simpla si accesibila, pe care sa o integrezi in meniul familiei tale!
Timp de preparare
60 min. + 160 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
4 pulpe de rata
1 kg cartofi
3-4 catei de usturoi
2 frunze de dafin
ulei de masline
cimbru
rozmarin
piper
sare
Mod de preparare
Freaca pulpele de rata cu sare si lasa-le la frigider, aproximativ 60 min. Spala-le bine apoi si asaza-le intr-o tava. Presara cimbru, usturoi si frunze de dafin peste carne. Toarna si ulei de masline peste carne, acopera tava cu folie de aluminiu si da-o la cuptor, la foc mic, timp de 2 ore.
Intre timp, pune cartofii la fiert taiati cubulete sau rondele, cu sare. Strecoara-i in momentul in care sunt aproape fierti si lasa-i sa se usuce. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, toarna cartofii peste si asezoneaza-i cu rozmarin si sare.
Dupa 2-3 minute, pune-i in tava in care s-au facut pulpele, mai presara ulei de masline pe deasupra si mai baga-i la cuptor, inca 20 de minute.
Trucuri
Daca vrei ca preparatul sa aiba un gust si mai savuros, inlocuieste uleiul de masline cu grasime de rata.