Pastele sunt printre felurile preferate de mancare ale multor oameni, dar mai ales ale copiilor. Vei vedea mai jos doua retete de paste la care copiii cu siguranta nu vor face mofturi.
Paste cu branza si broccoli
Ingrediente necesare:
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1 ceapa galbena mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 kg de paste
1 capatana medie de broccoli, taiata in buchetele mici
3 1/2 cani apa
sare
piper negru proaspat macinat
un varf de cutit de fulgi de ardei rosu zdrobit
2 cani cascaval ras
1/2 cani parmezan proaspat ras
Cum se prepara:
Intr-o oala mare, la foc mediu, se incinge uleiul. Adauga ceapa tocata si las-o pe foc pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Adauga usturoiul si gateste inca aproximativ 1 minut. Adauga pastele si broccoli, apoi adauga apa. Se asezoneaza cu sare, piper si fulgi de ardei rosu. cand ajunge la punctul de fierbere, reduce focul si lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand pastele sunt al dente, intre 12 si 14 minute.
Se adauga branzeturile si se amesteca pana se topesc.
Paste delicioase cu ton
Ingrediente:
taitei
3 linguri de unt
1/2 ceapa galbena medie, tocata marunt
2 tulpini de telina, tocate
1 buc. ciuperci, taiate felii subtiri
1/2 lingurita de sare
piper negru proaspat macinat
Un varf de cutit de piper
2 linguri de faina
3/4 cana bulion de pui cu continut scazut de sodiu
1/2 cana lapte integral
1 lingura de suc de lamaie
1 conserva de de ton in apa, scursa si faramitata
1 cana Cheddar alb, ras
1/2 cana parmezan proaspat ras
2 linguri de patrunjel proaspat tocat
2 linguri de marar proaspat tocat
2 linguri de arpagic proaspat tocat
1/4 cana pesmet
Cum se prepara, pas cu pas:
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg. Preincalzeste cuptorul la 375°. Intr-o tigaie mare, potrivita pentru cuptor, la foc mediu, topieste 2 linguri de unt. Adauga ceapa, telina si ciupercile si lasa-le sa se gateasca, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie usor, 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se presara peste faina si se lasa pe foc pana cand se gateste bine, 2 minute. Adauga bulionul de pui si laptele integral si adu totul la punctul de fierbere. Se lasa sa se ingroase timp de 2 sau 3 minute, apoi se opreste focul. Adauga sucul de lamaie, tonul, cascavalul, 1/4 cana parmezan si ierburile si amesteca pentru a le combina. Intr-un castron mic, potrivit pentru microunde, topeste lingura de unt ramasa. Se amesteca cu panko si parmezanul ramas si se presara deasupra taiteilor. Pune la cuptor pana cand devin aurii, intre 17 si 19 minute.
FOTO: howsweeteats.com