Risotto de post cu ciuperci

| | Actualizat: 2025-03-03 09:32:19

Este suficient sa spui „risotto” si te gandesti automat la un fel de mancare atat de cremos incat ti se topeste in gura. Incearca un risotto cu ciuperci – fel de mancare italian potrivit pentru vegani sau in post! Cremos si aromat, acest risotto cu ciuperci ofera mesenilor o versiune saraca in grasimi si mai sanatoasa decat reteta clasica, plina de unt, smantana si parmezan. 

Ingrediente:

  • 150 g orez Arborio

  • 200 g ciuperci champignon

  • 200 g ghebe congelate

  • 100 g hribi congelati

  • 50 g mazare congelata

  • 1 ceapa

  • 2 catei de usturoi

  • 50 ml ulei de masline extravirgin

  • 500 ml supa de legume

  • Sare, oregano dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pregatirea ingredientelor:

    • Curata si toaca marunt ceapa si usturoiul.

    • Taie ciupercile champignon felii subtiri.

    • Decongeleaza ghebele si hribii, apoi scurge excesul de apa.

  2. Calirea legumelor:

    • intr-o tigaie adanca sau cratita, incinge uleiul de masline.

    • Adauga ceapa si usturoiul, calindu-le la foc mic pana devin translucide.

    • Adauga toate ciupercile (champignon, ghebe, hribi) si gateste-le pana scad in volum si isi elibereaza sucul.

  3. Gatirea orezului:

    • Adauga orezul Arborio peste ciuperci si amesteca bine, lasandu-l sa absoarba aromele pentru 1-2 minute.

    • Incepe sa adaugi supa de legume, cate un polonic, amestecand continuu. Asteapta sa fie absorbit lichidul inainte de a adauga urmatorul polonic.

    • Continua acest proces timp de 15-18 minute, pana cand orezul devine cremos si gatit al dente.

  4. Finalizarea preparatului:

    • In ultimele 5 minute de gatire, adauga mazarea congelata si oregano.

    • Gusta si ajusteaza cu sare daca este necesar.

  5. Servire:

    • Opreste focul si lasa risotto-ul sa se aseze 2-3 minute inainte de servire.

    • Poti adauga putin ulei de masline extra pentru un plus de aroma.

Pofta buna!

Sursa: www.gustos.ro

Sursa foto: freepik

 

 

 

 

 

Citeste si despre