Este suficient sa spui „risotto” si te gandesti automat la un fel de mancare atat de cremos incat ti se topeste in gura. Incearca un risotto cu ciuperci – fel de mancare italian potrivit pentru vegani sau in post! Cremos si aromat, acest risotto cu ciuperci ofera mesenilor o versiune saraca in grasimi si mai sanatoasa decat reteta clasica, plina de unt, smantana si parmezan.
Ingrediente:
-
150 g orez Arborio
-
200 g ciuperci champignon
-
200 g ghebe congelate
-
100 g hribi congelati
-
50 g mazare congelata
-
1 ceapa
-
2 catei de usturoi
-
50 ml ulei de masline extravirgin
-
500 ml supa de legume
-
Sare, oregano dupa gust
Mod de preparare:
-
Pregatirea ingredientelor:
-
Curata si toaca marunt ceapa si usturoiul.
-
Taie ciupercile champignon felii subtiri.
-
Decongeleaza ghebele si hribii, apoi scurge excesul de apa.
-
-
Calirea legumelor:
-
intr-o tigaie adanca sau cratita, incinge uleiul de masline.
-
Adauga ceapa si usturoiul, calindu-le la foc mic pana devin translucide.
-
Adauga toate ciupercile (champignon, ghebe, hribi) si gateste-le pana scad in volum si isi elibereaza sucul.
-
-
Gatirea orezului:
-
Adauga orezul Arborio peste ciuperci si amesteca bine, lasandu-l sa absoarba aromele pentru 1-2 minute.
-
Incepe sa adaugi supa de legume, cate un polonic, amestecand continuu. Asteapta sa fie absorbit lichidul inainte de a adauga urmatorul polonic.
-
Continua acest proces timp de 15-18 minute, pana cand orezul devine cremos si gatit al dente.
-
-
Finalizarea preparatului:
-
In ultimele 5 minute de gatire, adauga mazarea congelata si oregano.
-
Gusta si ajusteaza cu sare daca este necesar.
-
-
Servire:
-
Opreste focul si lasa risotto-ul sa se aseze 2-3 minute inainte de servire.
-
Poti adauga putin ulei de masline extra pentru un plus de aroma.
-
Pofta buna!
Sursa: www.gustos.ro
Sursa foto: freepik