Rocambole este o rulada braziliana delicioasa, care iti ofera posibilitatea de a gati puiul intr-un mod inedit. iata o reteta perfecta pentru atunci cand ai musafiri nepoftiti sau cand vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat special.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Aluat:
150 g unt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
200 g faina
Umplutura:
500 g piept pui prajit
220 g ricotta
1 ceapa
2 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
100 g amidon porumb
1 lingurita sare
250 ml lapte
Mod de preparare
Toaca marunt puiul, ceapa si usturoiul. Intr-o tava cu putin ulei, caleste ceapa si usturoiul, apoi adauga puiul si asezoneaza totul cu sare si piper. Separat, amesteca amidonul cu laptele intr-un bol si adauga-l in tigaie. Amesteca pana cand compozitia se ingroasa. Stinge focul, adauga branza si lasa umplutura sa se raceasca.
Amesteca toate ingredientele pentru aluat pana devine fraged. Intinde aluatul cu sucitorul, adauga umplutura si ruleaza foaia, pana obtii o rulada. Pune rulada in tava tapetata cu hartie de copt, unge-o cu galbenus de ou si coace-o la 180 de grade celsius, in jur de 35-40 de minute.