Rosiile pe gratar se pot servi ca garnitura langa diverse fripturi sau alte legume.
Foto: simplebites.net
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
10 rosii, taiate pe jumatate
1 lingura ulei de masline
3 catei de usturoi, tocati
1 lingurita sare
piper
100 g parmezan (optional)
Mod de preparare
Incinge gratarul si unge-l usor cu putin ulei. Stropeste cu ulei partea taiata a rosiilor, apoi presara pe ea usturoi, sare si piper.
Aseaza rosiile pe gratar cu partea taiata in jos si lasa-le sa se coaca in jur de 4 minute, pana cand incep sa aiba zone innegrite. Intoarce-le, apoi lasa-le pe gratar inca 3 minute. Partea unsa cu ulei si usturoi ar trebui sa arate aurie.
Aseaza rosiile coapte pe un platou, apoi poti presara peste ele parmezanul ras.
Serveste rosiile calde sau reci, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala