Pentru ca tot se apropie zilele calduroase si insorite, este momentul sa introduci si in meniul tau zilnic si legumele. O gustare excelenta pentru pranz ar fi rosiile umplute cu carne. Se prepara usor si rapid si sunt foarte gustoase.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g carne de porc tocata
1 kg de rosii
200 g orez
sare
ulei
cimbru
patrunjel
marar verde
ceapa
faina
1 ou
smantana
Mod de preparare
Spala bine rosiile, fa-le un capacel in partea de sus si scoate-le miezul.
Taie ceapa marunt si pune-o la calit, adauga carnea tocata, orezul, condimentele si miezul tocat marunt de la rosii. Adauga peste ele putina apa si lasa-le sa se innabuse.
Unge o tava cu ulei sau unt si asaza rosiile umplute cu compozitia de carne, orez si miez de rosii si pune-le la loc capacelele. Toarna doua cani de apa peste ele si la lasa-le la cuptor 30 de minute.
Rosiile umplute cu carne se servesc calde, cu branza rasa sau smantana.
Sursa foto: retetepascupas.ro