Rulada de carne cu ciuperci se pregateste destul de usor si are un aspect deoasebit pe masa de sarbatori.
Foto: misflorentina.blogspot.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg muschi de porc
1/2 kg ciuperci
1 legatura patrunjel
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 ceasca ulei
sare
piper
oregano uscat
Mod de preparare
Imparte muschiul pe jumatate, fara insa a-l taia, apoi bate bucata obtinuta cu un ciocanel de snitele.
Spala ciupercile, taie ardeii felii subtiri si toaca patrunjelul.
Unge carnea cu putin ulei, condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi pune in sir, ardeii felii, ciupercile taiate si verdeata.
Ruleaza carnea, leag-o cu o sfoara si mai unge-o cu putin ulei.
Pune rulada intr-o tava cu 2 linguri de ulei, 2 cani de apa, sare si piper, apoi da-o la cuptor, la foc mediu.
Din cand in cand stropeste rulada cu sosul in care fierbe, iar daca mai e nevoie adauga apa.
Rulada este gata cand are o culoare inchisa, rumenie si carnea a prins crusta.
Trucuri
Lasa rulada la racit si abia apoi desfa sfoara cu care a fost legata.
Serveste rulada cu salata verde si garnitura de cartofi.