Rulada de curcan cu prune uscate si bacon

| | Actualizat: 2017-01-19 10:28:10

Rulada de curcan cu prune uscate si bacon este o delicatesa care poate suna sofisticat, dar este foarte simplu de preparat. Iata o reteta delicioasa, care iti va surprinde placut orice musafir nepoftit sau membru al familiei!

Timp de preparare

 60 min.

Dificultate

 mediu

Ingrediente

1 kg piept de curcan
120 g prune uscate
8-9 felii de bacon
1 ceapa
50 g unt
150 ml supa concentrata de pui
60 ml vin rosu, dulce
1 ardei iute mic
sare
piper

Mod de preparare

Scoate samburii prunelor si inmoaie-le in apa calda, cateva minute. Scurge-le apoi de apa si adauga ardeiul tocat marunt peste ele, intr-un bol. Acopera-l si lasa-l deoparte o ora.

Spala si usuca pieptul de curcan taiat felii si batut in prealabil cu ciocanul de snitele. Asezoneaza bucatile cu sare si piper. Asaza cate o felie de bacon pe masa, pune o bucata de carne deasupra ei. Pune prune uscate pe suprafata carnii si incepe sa rulezi bucata de carne cu tot cu bacon.

Leaga ruloul cu ata sau infige o scobitoare in mijlocul lui, pentru a te asigura ca nu se desface. Pune untul la topit intr-o tigaie, caleste ceapa in el, adauga vinul si supa, apoi muta sosul intr-un vas termorezistent. Asaza rulourile de curcan in vas si baga-le la cuptor, 45 de minute, la 190 de grade Celsius.

Citeste si despre