Rulourile de sunca gratinate sunt solutia pentru o cina rapida si foarte gustoasa. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici de prea mare indemanare intr-ale gatitului, insa cu siguranta rezultatul va fi unul extrem de delicios.
Dificultate
mica
Timp de preparare
45 min.
Ingrediente
12 felii sunca presata
300 g vinete
300 g rosii uscate
2-3 fire de ceapa verde
300 g cascaval
2-3 fire de marar verde
1 lingurita busuioc uscat
4 linguri de faina
3 linguri de ulei
50 g unt
400 ml lapte
2 linguri pasta de tomate
2 oua
1 lingurita pesmet
sare si piper
Mod de preparare
Topeste untul si adauga cele 4 linguri de faina amestecand bine. Toarna laptele si continua sa amesteci pana cand se dezleaga bine sosul. Adauga pasta de rosii si fierbe sosul la foc mic timp de 15 minute. Condimenteaza-l cu sare si piper.
Cand s-a racit, adauga ouale si 100 de grame de cascaval ras. Separat, caleste in ulei vinetele taiate cubulete si ceapa tocata. Adauga rosiile uscate, mararul si busuiocul, apoi condimenteaza cu sare si piper.
Lasa compozitia sa se racoreasca si adauga restul de cascaval taiat cubulete. Pune compozitia de vinete pe feliile de sunca si ruleaza-le. Unge o tava yena cu ulei, tapeteaz-o cu pesmet, aseaza rulourile, apoi toarna sosul si da tava la cuptor pentru 20 de minute.