Scoici cu ciuperci

| | Actualizat: 2012-08-20 14:14:41

Scoicile cu ciuperci se servesc calde, cu felii de paine proaspata alaturi.  

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1/2 kg scoici fierte

100 g unt

3 cepe

250 g ciuperci

3 rosii

1 capatana usturoi

1/2 legatura patrunjel

zeama de lamaie

sare

piper

Mod de preparare

Taie ceapa pestisori, apoi pune-o la calit in unt. Curata ciupercile si taie-le lamele fine, apoi adauga-le peste ceapa. Lasa totul la calit cateva minute.

Intre timp, curata rosiile de coaja si seminte si adauga-le peste ciuperci. Adauga peste acest sos sare, piper, usturoi tocat si lasa sa mai fiarba 10 minute.

Pune peste sosul de ciuperci si ciupercile fierte si mai lasa totul la foc mic, circa 3 minute.

Serveste scoicile stropite cu zeama de lamaie si verdeata proaspata.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre