Scoicile cu ciuperci se servesc calde, cu felii de paine proaspata alaturi.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1/2 kg scoici fierte
100 g unt
3 cepe
250 g ciuperci
3 rosii
1 capatana usturoi
1/2 legatura patrunjel
zeama de lamaie
sare
piper
Mod de preparare
Taie ceapa pestisori, apoi pune-o la calit in unt. Curata ciupercile si taie-le lamele fine, apoi adauga-le peste ceapa. Lasa totul la calit cateva minute.
Intre timp, curata rosiile de coaja si seminte si adauga-le peste ciuperci. Adauga peste acest sos sare, piper, usturoi tocat si lasa sa mai fiarba 10 minute.
Pune peste sosul de ciuperci si ciupercile fierte si mai lasa totul la foc mic, circa 3 minute.
Serveste scoicile stropite cu zeama de lamaie si verdeata proaspata.
Tipul bucatariei
Internationala