Sfaraiala Dobrogeana este un fel de tochitura din carne si maruntaie de miel.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
400 g maruntaie de miel
carne de miel de la coada si de la gat
3 linguri unt
300 g de smantana
2 cepe
sare dupa gust
200 g malai
1 l apa
Mod de preparare
Se curata si se taie maruntaiele si carnea, apoi se sareaza si se lasa o ora la macerat.
Intre timp, se pune malaiul la fiert, pentru a face mamaliga. Se toaca ceapa, iar untul se pune la incins in ceaun. Se pun ceapa si carnea la prajit si se rumenesc frumos pe toate partile. Se adauga smantana, dar manacarea se lasa pe foc inca 15 minute.
Mamaliga se intinde pe un fund mare de lemn, scobind-o larg in mijloc, ca o farfurie. Se toarna sfaraiala in farfuria de mamaliga si se mananca cat e fierbinte.
Optional, se poate servi cu branza faramata deasupra.
Tipul bucatariei
Romaneasca