Somon in crusta crocanta

| | Actualizat: 2013-11-01 17:04:33

Somonul in crusta crocanta este mancarea ideala pentru musafirii neasteptati. Se pregateste usor, este savuros, sanatos si foarte usor. In plus, are un aspect spectaculos si foarte apetisant.

Timp de preparare

  35 min

Dificultate

usor

Ingrediente

400 g file de somon

50 g pesmet

30 g nuca

2 catei de usturoi

25 ml ulei de masline

2 lingurite de mustar

1 legatura de marar

sare si piper  

Mod de preparare

Prajeste mai intai nuca putin in cuptor, apoi faramiteaz-o si amestec-o cu pesmetul, usturoiul zdrobit si mararul tocat marunt. Adauga peste compozitie uleiul de masline si amestec-o pana cand se omogenizeaza.

Condimenteaza fileurile cu sare si piper, unge-le cu mustar si trece-le prin amestecul de pesmet, apoi asaza-le intr-o tava unsa cu ulei si da-le la cuptor pentru 20 de minute.

Serveste somonul in crusta crocanta cald, cu salata si piure ori legume sotate.

Citeste si despre