Somonul in crusta de aluat este un preparat savuros, care transforma pestele intr-un deliciu culinar desavarsit. Cu un mix de spanac si branza in compozitie, somonul in aluat reprezinta un preparat gustos si sanatos, potrivit pentru orice masa a zilei!
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 pachet de foi de placinta
350 g spanac congelat
4 fileuri de somon
2 oua
150 g telemea de vaca, rasa
200 g smantana
4 fire de ceapa verde
40 g unt
piper
Mod de preparare
Topeste untul intr-o tigaie si adauga spanacul congelat. Lasa-l sa se caleasca cateva minute, pana se evapora apa din el, amestecand continuu. Adauga apoi branza rasa, ouale si putin piper. Intre timp, prepara fileurile de somon.
Baga-le la cuptor, pe hartie de copt, aproximativ 10-15 minute, la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Taie foile de placinta in 4 bucati de dimensiuni egale (ceva mai mari). Asaza cate un file de somon pe fiecare foaie, iar deasupra lui, pune din amestecul de spanac cu branza si ou.
Impatureste somonul in aluat, astfel incat sa obtii un saculet. Leaga saculetii cu frunze de ceapa verde, unge-i cu galbenus de ou si baga-i la cuptor aproximativ 20 de minute. Somonul in crusta de aluat se serveste cu smantana.