Somon in crusta de aluat

| | Actualizat: 2014-07-11 15:44:40

Somonul in crusta de aluat este un preparat savuros, care transforma pestele intr-un deliciu culinar desavarsit. Cu un mix de spanac si branza in compozitie, somonul in aluat reprezinta un preparat gustos si sanatos, potrivit pentru orice masa a zilei!

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

mediu  

Ingrediente

1 pachet de foi de placinta

350 g spanac congelat

4 fileuri de somon

2 oua

150 g telemea de vaca, rasa

200 g smantana

4 fire de ceapa verde

40 g unt

piper  

Mod de preparare

Topeste untul intr-o tigaie si adauga spanacul congelat. Lasa-l sa se caleasca cateva minute, pana se evapora apa din el, amestecand continuu. Adauga apoi branza rasa, ouale si putin piper. Intre timp, prepara fileurile de somon.

Baga-le la cuptor, pe hartie de copt, aproximativ 10-15 minute, la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Taie foile de placinta in 4 bucati de dimensiuni egale (ceva mai mari). Asaza cate un file de somon pe fiecare foaie, iar deasupra lui, pune din amestecul de spanac cu branza si ou.

Impatureste somonul in aluat, astfel incat sa obtii un saculet. Leaga saculetii cu frunze de ceapa verde, unge-i cu galbenus de ou si baga-i la cuptor aproximativ 20 de minute. Somonul in crusta de aluat se serveste cu smantana.

Citeste si despre