Sote-ul de fasole verde este foarte gustos si se poate servi atat ca garnitura, cat si ca fel de sine statator.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1,5 kg fasole verde
100 g unt
sare
patrunjel
Mod de preparare
Curata fasolea verde de codite si de ate, apoi aseaza totul in cratita cu apa cat s-o acopere si las-o sa fiarba pana se inmoaie. Daca mai este necesar se mai pune apa, insa fierbinte. Dupa aceasta etapa, trebuie sa o pui la sotat, intr-o tigaie incapatoare (de tip wok) si sa o rumenesti in untul topit, circa 10 minute.
Sareaza fasolea si aseaz-o pe un platou incapator. Serveste sote-ul cu unt si patrunjel tocat marunt deasupra.
Trucuri
Optional, poti adauga in sote cativa catei de usturoi maruntiti. Daca nu gasesti fasole proaspata, poti folosi fasole verde congelata sau din conserva.
Tipul bucatariei
Internationala