Sote de fasole verde

| | Actualizat: 2012-09-13 15:54:58

Sote-ul de fasole verde este foarte gustos si se poate servi atat ca garnitura, cat si ca fel de sine statator.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1,5 kg fasole verde

100 g unt

sare

patrunjel

Mod de preparare

Curata fasolea verde de codite si de ate, apoi aseaza totul in cratita cu apa cat s-o acopere si las-o sa fiarba pana se inmoaie. Daca mai este necesar se mai pune apa, insa fierbinte. Dupa aceasta etapa, trebuie sa o pui la sotat, intr-o tigaie incapatoare (de tip wok) si sa o rumenesti in untul topit, circa 10 minute.

Sareaza fasolea si aseaz-o pe un platou incapator. Serveste sote-ul cu unt si patrunjel tocat marunt deasupra.

Trucuri

Optional, poti adauga in sote cativa catei de usturoi maruntiti. Daca nu gasesti fasole proaspata, poti folosi fasole verde congelata sau din conserva.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre